رئیس جمهور تاکید کرد: محیطزیست سرمایه بزرگ ملی و مولد ثروت و عامل اشتغالزایی است و توسعه زمانی پایدار و سالم است که با رعایت مباحث زیست محیطی توأم باشد.
به گزارش حوزه دولت ، آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور عصر امروز چهارشنبه در جلسه شورایعالی محیطزیست اصل پنجاهم قانون اساسی، سیاستهای کلی حفاظت محیطزیست ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سند تحول دولت مردمی را 4 سند مهم و بالادستی در حوزه محیط زیست برشمرد و افزود: در همه اسناد بالادستی کشور تاکید شده که هر گونه توسعه فرع بر حفظ محیطزیست است، اما این به معنای آن نیست که به بهانه حفاظت از محیطزیست اجازه توسعه به صنایع و اقتصاد کشور ندهیم.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبار برای حفاظت از محیطزیست نه هزینهکرد بلکه یک سرمایهگذاری پرثمر و ضروری برای کشور است، از متولیان حفاظت از محیطزیست خواست، در اجرای اصول و قوانین حفاظتی نهایت دقت را به عمل آورند تا هم از منابع و عرصههای طبیعی به بهترین شکل ممکن حفاظت به عمل آید و هم معیشت و کسب و کار مردم با احتمال آسیب به محیط زیست مختل نشود.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت اقدام موثر برای مقابله با معضل گرد و غبار بر لزوم پیگیری و به نتیجه رساندن اقدامات و همکاریهای منطقهای برای حفاظت از محیطزیست تاکید کرد.
اجرای کامل قانون مقابله با آلودگی هوا از دیگر محورهای صحبت رئیس جمهور در جلسه امروز بود که رئیسی تاکید کرد: کوتاهی در اجرای قانون از هیچ دستگاهی پذیرفته نیست و دستگاهها باید در این زمینه پاسخگو باشند.
وی افزود: دستگاهها اگر در اجرا هم به این نتیجه رسیدند که بخشی از قانون به هر دلیل قابل اجرا نیست، باید جمعبندی خود را به قانونگذار اعلام کرده و موضوع را برای مردم نیز تشریح کنند.
رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت مقابله بدون ملاحظه با متعرضین به عرصههای طبیعی، از اعضای شورایعالی محیط زیست خواست حتی اگر بخشی از منابع و عرصههای طبیعی در اختیار یک سازمان یا دستگاه دولتی و عمومی قرار داده شده باشد، مسئولان باید با تخلفات احتمالی قاطع برخورد کنند و اینگونه تصور نشود که بخشهای دولتی و عمومی اجازه سوءاستفاده از قدرت را دارند.
رئیسی با سخت و مهم توصیف کردن مسئولیتها و وظایف محیطبانان، بر حمایت از آنان در انجام وظایفشان تاکید و مسئولان سازمان حفاظت محیطزیست را مکلف کرد، ملاحظات زیست محیطی حال و آینده کشور را برای طرح در برنامه هفتم توسعه گردآوری و تدوین کنند.
وی ضمن مهم دانستن استفاده از فناوری و دستاوردهای دانشبنیان در حفاظت از محیط زیست، خطاب به مسئولان محیط زیست کشور گفت: بهتر است که اقدامات و سیاستهای حفاظتی شما بر پایه تشویق باشد و آنجا که مشوقها موثر واقع نشدند به سراغ اعمال مقررات و برخورد قانونی رفت.
رئیسجمهور انگیزه و دغدغه افراد و سازمانهای مردم نهاد را برای حفاظت از محیطزیست ارزشمند دانست و بر اهمیت بهرهگیری از ظرفیتها و انگیزههای مردمی در مسیر حفاظت از محیط زیست تاکید کرد.
انتهای پیام/